O podjetju

Steklo uporabljamo v različnih oblikah že tisočletja. Danes so možnosti za postavitev steklenih elementov v naš dom res številne. Uporaba stekla vseh vrst je tako rekoč brezmejna. Omislimo si lahko steklene stene, ograje, umivalnike, talne obloge in še vrsto drugih elementov.

Naše podjetje deluje že več kot 40 let. V vseh teh letih smo preverili vse, se naučili vse, vse to zato, da vam lahko danes ponudimo kvalitetno storitev predelave ravnega stekla.

S sodobnimi stroji vam lahko ponudimo najvišji standard kakovosti pri izvedni ene izmed naših storitev kot so: izolacijska stekla, graviranje stekla, izdelava tuš kabin in mnoge druge...

Toda zakaj steklo?
Steklo je trda, brezbarvna ali barvna prozorna snov z značilnim leskom, ki je odporno je proti zraku, vodi in jedkim kemikalijam. Steklo se proizvede iz kremenčevega peska, apnenca, sode, natrijevega sulfata, boksita ter raznih sredstav za barvanje in motnitev stekla.

Steklo vašemu domu doda pridih prestiža in kakovosti. Steklo simbolizira odprto pot svetlobi in življenju. Pomislite, kako lahko obogatite vaš dom z našimi izdelki iz stekla. 

Steklo zaradi svoje prosojnosti tako elementu kot tudi prostoru samemu prida lahkotnost in kanček glamurja. Krhkost, ki jo povezujemo s steklom, je odvisna od njegove obdelave. Danes je na voljo mnogo različnih vrst stekla, kar daje skoraj neomejene možnosti izvedbe tako pohištvenih kot tudi drugih arhitekturnih elementov.

Vzorce in večje matirane površine ustvarimo s peskanjem in jedkanjem stekla. Jedkanje je kemični postopek, po njem je površina stekla na eni strani matirana. Peskano steklo je mehansko obdelano, na videz bolj belo in na otip bolj grobo kot jedkano. Postopek je najbolj primeren za obdelavo stekla z vzorci, ki ne prekrijejo celotne steklene površine.

Prijava na e-novice